KVV

KVV is de afkorting voor kant en klare verse voeding. Bij deze voeding is alles gemalen is tot een complete maaltijd.
 
We zijn het ondertussen vergeten, maar oorspronkelijk stamt de hond af van de wolf, en die eet zijn prooi rauw. Zijn uiterlijk is volledig veranderd, de ene hond lijkt nog meer op de wolf als de andere, maar in feite stamt elke hond af van de wolf, hoe groot of klein die ook is. Daarbij is zijn vertering hetzelfde gebleven. Brokken zijn er gekomen voor de gemakzucht van de mens.
Het eerste wat men vaak denkt als we spreken over verse voeding, is dat vlees altijd gekookt moet worden. Met andere woorden zoals wij mensen vlees eten. Maar door voeding voor je hond te koken gaat een essentiëel deel van de voedingsstoffen verloren! Een hond hoort nu eenmaal niet te eten als een mens. Zijn verteringsgestel ziet er compleet anders uit. Een hond is dan ook een carnivoor.
Dat is ook een van de redenen waarom brokken niet zo gezond zijn voor de hond. Brokken worden op hoge temperaturen gedroogd waardoor er heel wat essentiële voedingswaarden verloren gaan. De tekorten die men vervolgens bekomt voegt men er dan weer aan toe door middel van onnatuurlijke supplementen en toevoegingen.
 
voordelen
* Glutenvrij, dus granenvrij. De hond heeft helemaal geen granen nodig voor een evenwichtige voeding.
* Er is veel minder ontlasting doordat de hond krijgt wat hij nodig heeft. Bovendien gaat de ontlasting harder zijn, waardoor de hond ook minder last gaat hebben van zijn anaalklieren.
* Veel minder kans op intoleranties. Hoe minder verschillende voedingsstoffen, hoe minder kans op allergieën. Bijkomend voordeel is dat je perfect weet wat je aan je hond geeft waardoor het ook gemakkelijker is om voedingsstoffen waarop de hond allergisch reageert te vermijden.
* Bij intoleranties, ouderdomskwaaltjes of aandoeningen worden dikwijls speciale brokken van bij de dierenarts aangeraden. Vaak is de hond reeds van deze problemen verlost, simpelweg door verse voeding te geven, die dan vaak ook nog veel minder kost dan de voeding van bij de dierenarts.
* de vacht blinkt mooi en ziet er gezond uit.
* De hond kan meer eten en word minder snel dik. Verse voeding is dus ook ideaal voor honden met overgewicht. Een hond mag in verhouding met brokken meer verse voeding eten.
* Veel smakelijker voor de hond. Dus ook ideaal voor slechte eters. Je ziet zelf ook dat je je hond écht vlees geeft.
* Je kunt verschillende soorten verse voeding aan je hond geven, dus de ene dag bijvoorbeeld eend, de andere dag vis of kip,.. van verschillende fabrikanten. Bij brokken moet je steeds een overgang maken wil je van merk veranderen om problemen met de ontlasting te vermijden.
* De hond heeft minder snel last van diarree.  Als een hond verse rauwe voeding krijgt ontwikkelt hij een sterker maagzuur en een gezondere darmflora. Daardoor kan hij tegen een stootje.
* Minder kans op wormen. Men heeft vaak schrik dat honden wormen krijgen van rauw vlees, maar niets is minder waar. Door het sterkere maagzuur hebben wormen minder kans om te overleven. 
* Wittere tanden!  doordat de hond betere voeding krijgt. Dat honden mooiere tanden zouden hebben door op brokken te bijten is een fabeltje. In tegendeel zelfs. Brokken bestaan voor het grootste deel uit granen en dus ook uit zetmelen die juist voor tandplak en tandsteen zorgen!
* Geen kunstmatige toevoegingen, geen conserveringsmiddelen, geen varkensvlees.
 
nadelen
* Verse voeding dient in de vriezer bewaard te worden, daarvoor heb je dus wel ruimte nodig in je diepvries. Maar niet eens zo veel want je kan bij ons net zo goed terecht voor 1 pakje van 500 gram als voor grotere hoeveelheden!
* Het is iets meer werk dan brokken omdat je het uit de verpakking moet halen en in een bewaardoos moet steken. Bovendien moet je er op tijd aan denken om het uit de vriezer te halen.
 
Er zijn verschillende kvv's op de markt die compleet zijn. Deze zijn compleet doordat ze supplementen bevatten of doordat ze uit verschillende diersoorten bestaan. Je kan hiervan dus in principe 1 soort altijd geven. Wij zijn wel van mening: hoe meer afwisseling, hoe beter ! DAARMEE DAT WIJZELF OOK ZOVEEL VARIATIE AANBIEDEN!!
 
Nog een aantal dingen die jullie je misschien afvragen ... .
Hoe bewaar ik de voeding? In de diepvriezer, bij voorkeur bij -18°C.

Hoelang kan ik deze voeding bewaren in de diepvries? ongeveer 12 tot 15 maanden, afhankelijk van de houdbaarheidsdatum.In de koelkast kan u de voeding eens ontdooid 48u bewaren. 
Hoeveel moet ik mijn hond precies geven?  2 tot 2.5 procent van zijn lichaamsgewicht per dag voor een volwassen hond. Voor een hond van 10 kg is dit ongeveer 200-250 gram. Voor een puppy 5 tot 7 procent van zijn lichaamsgewicht per dag. Een puppy hoeft geen speciale puppyvoeding te krijgen, enkel meer van de gewone voeding. 
 
Krijgt mijn hond geen gevaarlijke bacterieen van rauw vlees? Wij verkopen enkel KVV van merken die zeer omzichtig omspringen met rauw vlees. waardoor de kans zéér klein is dat deze bacteriën bevat. Maar honden zijn in tegenstelling tot mensen gewoonweg veel minder gevoelig voor bacterieen.  Doordat hun spijsverteringsstelsel heel kort is hebben bacterieen niet de tijd om zich te vermenigvuldigen in hun maag of ingewanden. Dat verklaart meteen ook waarom honden nooit een verkoudheid of griep hebben! Bovendien hebben honden een heel sterk maagzuur (mede dankzij versvoer). Een maagzuur dat zelfs zo sterk is dat het bot kan afbreken zal zeker ook geen probleem hebben met het afbreken van gevaarlijke bacteriën.
 
Heb jijzelf echter nog een vraag, neem gerust contact met ons op en dan trachten we je zo spoedig mogelijk een antwoord te bezorgen !
 
WIJ HEBBEN TROUWENS IN ONS ASSORTIMENT OOK KVV VOOR DE KAT !  
 
Fotos en meer info over onze variaties volgen nog, daar werken we nog aan !